НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО ЗА ОПШТУ БОЛНИЦУ „СТУДЕНИЦА“

фото: инфоКВпрес

Захваљујући донацији Министарства здравља, возни парк Опште болнице „Студеница“ у Краљеву од данас располаже са потпуно новим, савременим санитетским возилом „ситроен џампер“.

Овај санитет, први од два који ће ове године стићи у краљевачку болницу, према речима директора др Зорана Мрвића опремљен је најсавременијим медицинским апаратима и намењен је транспорту пацијената до терцијалних здравствених установа.

– Ово је најмодернијии најбољи санитет у историји наше болнице. Мали свемирски брод са свим апаратима, осим респиратора који већ имамо. Ускоро од Министарства здравља очекујемо још једно возило – рекао је др Мрвић.

фото: инфоКВпрес

Он је нагласио и да је од почетка ове године ОБ „Студеница“ од Министарства здравља добила 110 милиона динара у опреми, што је у минулој деценији највеће улагање државе у ову установу.

– Надам се да ћемо наставити овим темпом и да ћемо до краја године набавити још нове опреме – додао је др Мрвић. – Очекујем и да ћемо завршити пројекат Дијагностичког центра, па да у ово време наредне године присуствујемо почетку радова.