ГРАД КУПУЈЕ ПУТ ДО ПОЛИКЛИНИКЕ

Након што је пре две године изграђена нова приступна саобраћајница према болничком комплексу – Дому здравља и Општој болници „Студеница“, Краљевчани би неочекивано могли да остану без  старог прилаза ка овдашњој Поликлиници.

Земљиште са делом саобрајнице према улазу у Поликлинику, као и објекат у којем се налази апотека, а којима је газдовала фирма „Велефарм“ у стечају, недавно су на јавном надметању добили новог, приватног власника. То је забринуло становнике који се прибојавају да би нови газда могао да блокира прилаз овој здравственој установи.

фото: инфоКВпрес

– За продају смо сазнали тек приликом расписивања јавног позива, тако да није било времена да у буџету за ову годину определимо средства како би и учествовали у надметању, као и да Скупштина донесе одлуку о прибављању те имовине у јавну својину града – појашњава др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, додајући да иако ни покушај да продаја буде привремено одложена није успео, грађани Краљева немају разлога за бригу јер ће проблем бити решен.

– Ступили смо у контакт са представницима новог власника, фирмом „Вега“ и договорили састанак. Уверен сам да ћемо наћи решење, као и да ће Град доћи у посед тог земљишта. Превасходни циљ је да градска Апотекарска установа остане закупац као и до сада. Нећемо дозволити да грађани којима је неопходан приступ здравственој заштити не могу да дођу до здравствених објеката – наглашава  градоначелник Терзић. – У кратком року учинили смо све што је у нашој моћи, свакоднено се суочавајући са проблемима који су, попут овог, настали пре више од 10 или 15 година.


Краљевачка Апотекарска установа је својевремено газдовала и земљиштем и објектом испред Поликлинике, али су они пре више од једне деценије дати као залог ове уставе фирми „Велефарм“. За апотеку је, потом, плаћан закуп, а када је „Велефарм“ отишао у стечај расписана је јавна продаја и локала и земљишта на којем се налази и део приступног пута ка Поликлиници.