ОБУКА НА БОРБЕНИМ ХЕЛИКОПТЕРИМА У 98. ВАЗДУХОПЛОВНОЈ БРИГАДИ

На војном аеродрому „Морава“ у Лађевцима, као и у ширем подручју Краљева, у току је редовна летачка обука на борбеним хеликоптерима који се налазе у наоружању 98. ваздухопловне бригаде, саопштила је Војска Србије.

фото: инфоКВпрес

Ова обука изводи се на хеликоптерима Ми-35 и „гама“ и део је планског оспособљавања које се реализује током целе године ради одржавања и подизања нивоа оспособљености летачких посада за извршавање наменских задатака и борбену употребу хеликоптера.

фото: инфоКВпрес

У овом периоду, додаје се у саопштењу, тежиште је на реализацији тренажних групних летова у ниским зонама, у повољним и сложеним метеоролошким условима, као и на увежбавању полетања и слетања на тешко приступачним и необележеним теренима. У наставку пилоте очекује борбена обука, чији ће један од главних сегмената бити реализација бојевих гађања по циљевима на земљи.

фото: инфоКВпрес

Борбени хеликоптери Ми-35 и „гама“ налазе се у наоружању 714. противоклопне хеликоптерске ескадриле и намењени су за ваздухопловну ватрену подршку снагама Копнене војске у току извођења одбрамбених и нападних операција.