ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Поводом Дана сектора за ванредне ситуације и славе свих ватрогасаца-спасилаца у Србији, на Тргу српских ратникa одржан је тактичко-технички збор припадника овдашње Ватрогасно-спасилачке јединице.

фото: инфоКВпрес

Била је то прилика да се грађани Краљева, нарочито они најмлађи, упознају са делом возног парка и опреме којима располажу и које припадници ватрогасно-спасилачке јединице користе у својим интервенцијама. За окупљене малишане посебну атракцију представљало је пуштање пене, као и вожња „квадом“ Сектора за ванредне ситуације.

фото: инфоКВпрес

– Посао ватрогасца-спасиоца је веома тежак, сложен и одговоран. Уз гашење пожара наши припадници интервенишу и приликом елементарних непогода спасавајући животе људи, животиња и имовину из поплава, земљотреса и рушевина, а учествују и у техничким интервенцијама приликом саобраћајних несрећа  – каже Славиша Корњача, шеф смене Ватрогасно-спасилачког батаљона Краљево. – Спремни смо за сваку интервенцију 24 сата дневно, 365 дана у години, све у служби грађана Републике Србије.

фото: инфоКВпрес

Малишани нису крили одушевљење оним што су видели на централном краљевачком тргу, а њихове утиске најбоље описује одговор једног симпатичног предшколца на питање „Шта ћеш бити када порастеш?“. – Ватрогасац – у даху је изговорио малишан.

фото: инфоКВпрес