ИЗГРАЂЕНА НАЈСАВРЕМЕНИЈА КУГЛАНА

Краљевачка локална самоуправа је минулих неколико година издвојила значајна финансијска средства за обнову постојеће и изградњу нове спортске инфраструктуре. 

Тако је, након комплетне реконструкције Атлетског стадиона која је коштала 204 милиона динара, у изградњу потпуно нове куглане, у подтрибинском простору стадиона где се увек и налазила, Град уложио 11 милиона динара.

фото: инфоКВпрес

Практично нова, најсавременија куглана у Србији понела је име Љубинка Кочовића, легенде спортског куглања у граду на Ибру, и испуњава услове за сва домаћа и међународна такмичења и на клупском и на репрезентативном нивоу.

фото: инфоКВпрес

– Чланови наших клубова „Ибар“ и „Краљево“ могу несметано да тренирају у идеалним условима и очекујем да ће бележити успешне резултате у овом спорту у којем је Србија била чак шест пута светски првак – рекао је др Предраг Терзић, обилазећи куглану.

фото: инфоКВпрес

Према речима Предрага Николића, тренера и потпредседника Куглашког клуба Ибар, краљевачки куглаши су чак пет година били без услова за тренинг и са нестрпљењем су чекали завршетак овог спортског борилишта које је добило и међународни сертификат.

фото: инфоКВпрес

– Куглана расплаже са четири стазе по светским стандардима и најмодернијим компјутерским системом који олакшава одржавање такмичења – наглашава Николић. – Верујем да ћемо успети да афирмишемо овај спорт, да ћемо привући велики број младих Краљевчана, као и да ће се наши клубови вратити у елитни ранг где по реномеу и традицији и припадају.