ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН СРЦА

Под слоганом „Свим срцем за сва срца“, у организацији краљевачког Црвеног крста, данас је на пригодан начин обележен Светски дан срца.

Овом приликом активисти и волонтери Црвеног крста су, заједно са партнерима из Завода за јавно здравље и Поливалентне патронаже, на Тргу српских ратника мерили заинтересованим грађанима крвни притисак, делили флајере, разговарали о коронарном синдрому, превенцији фактора ризика за настанак кардиоваскуларних болести, правилној употреби АЕД апарата, као и о значају физичке активности и регулисању телесне тежине.

фото: инфоКВпрес

– Светски дан срца је прилика да сви размисле како да најбоље допринесу развоју човечанства, очувању природе и свог менталног здравља. Када размишљамо срцем, емотивнији смо и саосећајнији. Због тога помажемо другима, хуманији смо и храбрије доносимо одлуке – каже Снежана Апостоловић из Црвеног крста Краљево. – Желимо да поруке Светског дана срца стигну до што већег броја људи у циљу постизања бољег кардиоваскуларног здравља.

фото: инфоКВпрес

Како је овом приликом истакнуто, према најновијим анализама највећи проценат смртмости у минулом периоду управо је од обољења срца и крвних судова, потом од тумора, а затим од ковида-19.