ВИШЕ НОВЦА ЗА САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

Ребалансом буџета за текућу годину, за обнову саобраћајне инфраструктуре, првенствено локалних и некатегорисаних путева краљевачког краја, из градске касе у 2022. биће издвојено рекордних 179 милиона динара. 

То је чак пет пута више него 2016. и 44 милиона више него лане, што практично значи да ће се током ове године на територији града на Ибру асфалтирати 30 километара сеоских путева.

– Од почетка године обављене су и реализоване две расподеле опредељених средстава, најпре у априлу у износу од 45 милиона, а потом у августу 25,3 милиона динара за асфалтирање и обнову сеоских путева у и ван Генералног урбанистичког плана. Ребалансом буџета ова ставка је увећана за 119 милиона динара и када то буде усвојено на градској Скупштини настављамо са даљом реализацијом – каже Марица Мијајловић, директорка ЈП за уређивање грађевинског земљишта у Краљеву.

фото: инфоКВпрес

У ово предузеће готово свакодневно стижу захтеви из Месних заједница за асфалтирање појединих сао

браћајница. У току је њихова систематизација и припрема пројектне документације како би тамо где су сви услови испуњени „путари“ започели свој део посла.

Настојимо да у сваком селу асфалтирамо путеве, да слушамо потребе мештана и да им помогнемо  – поручује градоначелник Краљева др Предраг Терзић. – Потрудићемо се да створимо још боље услове за живот како би људи остали и опстали на селу.