УСПЕШНО ИЗДАЊЕ “ТРКЕ ХЕРОЈА” НА ПОЛИГОНУ БЕРАНОВАЦ

Под симболичним називом „Трка хероја“, на војном полигону „Берановац“ одржана је Трка са препрекама за цивиле у организацији краљевачког Спортског удружења „Зеро 36“ и уз подршку Спортског савеза.

фото: инфоКВпрес

Упркос повременој киши, ова несвакидашња манифестација окупила је више од 300 такмичара, међу којима и 60 припадница лепшег пола, који су имали задатак да савладају стазу дугачку 10 километара са укупно 25 препрека.

фото: инфоКВпрес

Подељени у осам група, у коштац са овим веома захтевним изазовом тако су се ухватили спортисти, рекреативци, припадници Војске Србије, питомци Војне академије, планинари, заљубљеници у екстремне спортове, радозналци, као и многи други из свих крајева Србије који су на Берановцу, у складу са могућностима, желели да тестирају своје психофизичке способности. 

фото: инфоКВпрес

А, од старта до циља пред њима су биле препреке и задаци, од такозваног „Евереста“ и „жирафе“, преко тунела од бетонских цеви, до савладавања зида од гума високог четири метра и пузања испод жичане ограде.

фото: инфоКВпрес

– Управо зато ову манифестацију смо одржали под слоганом „Пробуди хероја у себи“, али основни циљ уз такмичарско надметање било је дружење и добра забава. Најмлађи пријављени такмичар имао је 17, а најстарији 70 година. Могао је да се пријави ко год је желео, а и начин савладавања стазе препуштен је вољи учесника, односно на њима је било да одлуче да ли ће се такмичити за најбоље време или ће се у авантуру упустити рекреативно, без обзира коико им је потребно да пређу препреку или да стигну до циља – каже Иван Јовановић, један од организатора трке.

фото: инфоКВпрес

Према званичним резултатима, најбржи је био Баџа Вукић из „Елит тим ранерса“ који је стазу савладао за 46 минута и 14 секунди, друопласираном Ненаду Ристићу је то успело за 48 минута 11 секунди, док је Немања Лугић на трећем месту био 15 секунди спорији. Првопласираној у женској конкуренцији Дејани Ивковић из БК „Спартанац”, да савлада стазу требало је једн сат, четири минута и 59 секунди. Друго место припало је Јелени Пауновић „Чачак трчи“ са два и по минута заостатка, док је трећа била Ивана Мудрић „Тренинг центар Инвиктус“ са оствареним временом од једног сата, девет минута и пет секунди.

фото: инфоКВпрес

– На крају су сви задовољни, и учесници, и гледаоци, али и организатори – додаје Јовановић. – Први пут смо приредили трку ове врсте на територији Краљева и надамо се да ће она постати традиционална. Ту жељу имају и сви такмичари који су демонстрирали засиста одличну припремљеност, одважност и менталну снагу.