ПОЈЕДИНЦИМА И КОЛЕКТИВИМА УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА

Пригодним манифестацијама у овдашњим културним институцијама и свечаном седницом Скупштине града на којој су уручена признања заслужним појединцима, установама и удружењима, Краљевчани су јуче обележили Краљевдан – православни празник и Дан свога града.

др Владимир Јовановић – фото: инфоКВпрес

Овогодишња октобарска награда додељена је др Владимиру Јовановићу, специјалисти неурохирургије, начелнику Одељења интензивне неге Клинике за неурохирургију Универзитетског клиничког центра Србије за дугогодишњи предан рад и врхунске домете у области медицине.

По оцени одборника градске скупштине, звање почасног грађанина Краљева додељено је архимандриту Методију, игуману манастира Хиландар, за пастирско бдење над хиландарском светињом и монашким братством. Дипломе заслужног грађанина завредили су др Драгослав Дугалић, протојереј-ставрофор др Велибор Џомић, Предраг Цвијовић, протојереј-ставрофор Љубинко Костић и Миле Цвијовић, као и постхумно Бобан Ђерковић и Ратомир Митић.

фото: инфоКВпрес

На свечаној седници, признање заслужне установе добило је Краљевачко позориште за успехе и вишедеценијско трајање у позоришној уметности, међу удружењима Друштво гуслара „Жича“ за допринос очувању традиције и културне баштине српског народа, а код спортских колектива Одбојкашки клуб Рибница за врхунске резултате и стварање репрезентативних асова. Спепецијална награда за подстицај хуманости „Миломир Главчић“ припала је Марији Митровић из Националног удружења родитеља деце оболеле од рака.

– Са сваком новом инвестицијом, са сваким новим реализованим пројектом, новим радним местом, новим пријатељима међу другим градовима и општинама, са сваким новим малим суграђанином, Краљево расте, Краљево се развија, Краљево израста у град који се надалеко препознаје по успесима, и појединаца, и читаве заједнице – истакао је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева честитајући суграђанима празник.