ХУМАНИТАРНА ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

У организацији Црвеног крста, уз подршку Школске управе и локалне самоуправе, на реновираном Атлетском стадиону, одржанa је традиционалнa хуманитарна, спортско-рекреативна акција под називом „Трка за срећније детињство“.

фото: инфоКВпрес

На овом хуманитарном кросу, према слободној процени, учествовало је више од 300 малишана из свих краљевачких основних школа и Предшколскких установа. Услов за учешће била је куповина стартног броја по симболичној цени, а после квалификационих надметања у својим школама, најбољи и најбржи ученици у свом узрасту учествовали су и на завршној трци, такође подељеној по категоријама и тркачким деоницама.

фото: инфоКВпрес

– Наши предшколци и ученици са територије Краљева такмиче се у атлетици, али поред брзог трчања они уче и много важнију лекцију. То је хуманост. Сав приход од продатих стартних бојева намењен је деци која су социјално угрожена – рекао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић отварајући ову лепу манифестацију. – На тај начин малишани помажу својим другарицама и друговима чије су породице слабијег материјалног стања и надам се да ће се ова лепа традиција наставати и наредних година.