ОДРЖАНА ВЕЖБА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ У КРАЉЕВАЧКИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

Поводом Међународног дана смањења ризика од катастрофа, у свим основним школама на територији Краљева данас је одржана вежба „Евакуација у случају земљотреса” у којој је укупно учествовало око 5.000 основаца и предшколаца.

фото: инфоКВпрес

Уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, локалне самоуправе, Црвеног крста, Одељења за ванредне ситуације у Краљеву, Канцеларије за јавна улагања и Добротворне фондације СПЦ „Човекољубље“, вежбу је организовала краљевачка Цивилна заштита.

фото: инфоКВпрес

– Вежба је била успешна и ђаци су правовремено, поштујући све процедуре, евакуисани на безбедне локације – рапортирао је Здравко Максимовић, руководилац Одељења за послове цивилне заштите. – Важно је да деца знају шта не смеју да раде током евакуације и зато смо одржали едукативне часове и поделили штампани материјал са упутствима за понашање пре, у току и након земљотреса.

фото: инфоКВпрес

Централна вежба одржана је у новосаграђеној Основној школи „Свети Сава“ у Рибници. Овом приликом припадници Ватрогасно-спасилсачког батаљона, Одељења за ванредне ситуације у Краљеву, извели су вежбу гашења ватрене стихије у школској котларници по добијеној дојави за пожар.