НЕСНОСАН СМРАД СА ДЕПОНИЈЕ ОКУПИРАО ГРАД

Три минула јутра, почевши од суботе, Краљево се буди у несвакидашњем облаку дима и смрада што је забринуло и узнемирило становнике града.

Дим, несносан смрад и пепео шире су се са овдашње депоније, нарочито током вечерњих и раних јутарњих сати. Како сазнајемо, у питању је пожар који је избио између петка и суботе захватајући око једног хектара под отпадом.

– Смрад у ваздуху буквално штипа за нос и грло. До посла сам носила маску, а у појединим улицама видљивост је била на минимуму због облака дима који се спустио – само је један од бројних коментара Краљевчана који се могу прочитати на друштвеним мрежама.

фото: инфоКВпрес

У ЈКП „Чистоћа“, у чијој је надлежности управаљање депонијом која се простире на површини од три хектара, кажу да је пожар изазвало НН лице и да су стражари чим су приметили ватру о томе обавестили ватрогасце и надлежне градске службе.

– Пожар је локализован и очекујем да ће убрзо бити и угашен. Осим ватрогасаца и наших радника, у гашењу водом и земљом својим људством и механизацијом учествују и ЈКП „Путеви“, ЈКП „Водовод“, као и фирма „Бехтел-Енка“ ангажована на изградњи ауто-пута од Прељине до Појата која нам довози земљу са свог градилишта – каже Новица Лишанин, в.д. директора ЈКП „Чистоћа“. – Све смо пријавили овдашњој Комуналној милицији и Комуналној инспекцији које ће, претпостављам, спровести даљу истрагу.