ПРОТЕСТ УЧЕНИКА ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА КРАЉЕВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Незадовољни информацијом да им школа неће организовати матурску екскурзију, већина од укупно 260 ученика 4. разреда краљевачке Гимназије напустила је јутрос привремено наставу и протестовала испред ове образовне установе.

Са видно истакнутим транспарентом „Хоћемо екскурзију“ матуранти су руководству Гимназије упутили управо тај, свој једини захтев, истичући да се на наставу неће враћати док не буде испуњен.

фото: инфоКВпрес

– Прво смо обманути тако што нам је речено да за организовање екскурзије немамо подршку Савета родитеља, а ми смо од њих десеторо прикупили седам потписа. Једина смо средња школа у Краљеву у којој није био ни расписан тендер за матурску екскурзију – кажу краљевачки Гимназијалци, наглашавајући да им није намера да овим протестом наруше углед своје елитне школе.

фото: инфоКВпрес

А, после састанка својих представника са директорком, ученици завршног разреда Гимназије су се, ипак, вратили на наставу.

– Договорено је да ми направимо и предамо план екскурзије како би се започела процедура за њену организацију и реализацију. За сада смо задовљони епилогом, а видећемо како ће се све даље одвијати – истичу матуранти.

фото: инфоКВпрес

Ову информацију нам је у телефонском разговору потврдила и Смиљка Глишовић, директорка Гимназије.

– Отклонили смо несугласице и ученици су се вратили на наставу – крактко је прокоментарисала директорка Глишовић.