ВИШЕ НОВЦА ИЗ БУЏЕТА ЗА СПОРТСКЕ КЛУБОВЕ

Ребалансом градског буџета за ову годину, спортским клубовима и организацијама са територије Краљева уместо првобитно планираних 95, биће распоређено укупно 145 милиона динара.

Највећи део новчаног колача из градске касе, одлуком Градског већа о расподели средстава за реализацију годишњих програма, очекивано је издвојен за кошаркашке и одбојкашке клубове који наступају у највишим домаћим ранговима такмичења.

Тако ће кошаркашки прволигаши Слога и ЖКК Краљево добити 25, односно 15,2 милиона динара, док ће се у касу Одбојкашког клуба Рибница слити 16,5 милиона динара.

Након ребаланса, фудбалским клубовима намењено је укупно 34,8 милиона динара, од којих ће ФК Слога, која се бори за опстанак у трећем разреду домаће фудбалске сцене – Српској лиги „запад“, припасти 19,4 милиона. Три рукометна клуба поделиће 11 милиона, а бројни клубови борилачких спортова 8,46 милиона динара.

За локални Спортски савез предвиђен је 7,1 милион, за ауто-мото спорт 3,4, атлетику 3,2, за ватерполо и пливање укупно 2,3 милиона, бициклизам 1,4, шах 1,35, кајак 1,1 милион динара…