КРАЉЕВАЧКА ТОПЛАНА УМАЊУЈЕ РАЧУНЕ ЗА ОКТОБАР

У таласу бројних поскупљења, од намирница, преко кућне хемије, до комуналија и свих других дажбина, коначно једна добра вест за кориснике услуга Јавног енергетског предузећа „Топлана“ у Краљеву.

На предлог Надзорног одбора овог предузећа, чланови Градског већа у Краљеву усвојили су одлуку о умањењу октобарских рачуна за грејање од 43 одсто, што је потврдио и Александар Несторовић, директор овдашње „Топлане“.

– Умањићемо  варијабилни део за 40 динара по квадрату, тако да ће за месец октобар грађани, уместо 92 динара, плаћати 52 динара по квадрату, плус ПДВ. На то нас обавезује Одлука Надзорног одбора према којој уколико „Топлана“ не испоручује топлотну енергију, има обавезу да умањи рачуне грађанима – појаснио је Несторовић.

Према његовим речима, у октобру су само неколико дана обаваљане топлотне и функционалне пробе како би систем био спреман за комплетну употребу.

– Сматрам да је одлука коректна према корисницима јер нису добијали топлотну енергију у пуној мери, a ни „Топлана“ неће платити рачун за гас и мазут у октобру „Србијагасу“ онолико колико иначе плаћа, тако да смо сви на неком добитку – нагласио је Несторовић, изразивши наду да ће у скоријој будућности краљевачка „Топлана“ коначно комплетно прећи на наплату топлотне енергије према потрошњи.