ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Полагањем венаца у Краљеву је на скроман и прогодан начин обележн Дан примирја у Првом светском рату.

У централном градском парку код Духовног центра „Свети владика Никлоја Велимировић“, крај споменика крајпуташа посвећених младим ратницима из краљевачког краја који су дали своје животе за слободу отаџбине у Балканским и Првом светском рату, венце су положили градоначелник Краљева др Предраг Терзић са сарадницима, представници Војске Србије, МУП, делегације овдашњих борачих удружења и политичких партија.

фото: инфоКВпрес

– На данашњи дан сећамо се свих српских војника, официра и подофицира који су своје животе дали у Првом светском рату, као и свих цивилних жртава. Чак 28 одсто српског становништва изгубило је своје животе у до тада највећем рату које је човечанство доживело – рекао је градоначелник Терзић.

фото: инфоКВпрес

Он је нагласио да је српски народ увек био на слободној страни света борећи се против оних који су желели да освајају друге државе и да поробе становништво.

фото: инфоКВпрес

– Тако и данас, када је велики сукоб у току, српски народ се труди да очува своју слободу и независност, да остане народ који самостално одлучује и делује у тешким околностима. Верујем да ћемо у томе успети.