НАБУЈАЛИ ИБАР СЕ ИЗЛИО У КРАЉЕВУ

Набујали Ибар поплавио је своје приобаље у Краљеву – баште плажних барова уз саму реку, градску плажу и оближње спортске терене, али бар засад, није угрозио домаћинства и причинио већу штету.

фото: инфоКВпрес

Услед обимних падавина, водостај ове реке нарастао је за око два метра, а бујица са собом носи гомилу разног отпада из свог горњег тока и клисуре.

фото: инфоКВпрес

Већа количина смећа и поломљеног дрвећа тако се зауставила код сплавова на левој обали чији су запослени засукали рукаве покушавајући да заштите ове угоститељске објекте од јачих удара пливајућег отпада.

фото: инфоКВпрес

– Ситуација је под контролом, а најважније је да Ибар није ни приближно угрозио бунаре за водоснабдевање у Жичком и Конаревском пољу, као и то што мирују бујични водотокови. Нису угрожена ни домаћинства, ни ифраструктура – каже Здравко Максимовић, руководилац Одељења за послове цивилне заштите краљевачке Градске управе. – Пратимо ситуацију из минута у минут и у случају потребе све службе су у приправности да правовремено реагују.

фото: инфоКВпрес

Испод Главчићевог моста, Ибар је уз саму десну обалу притерао и оштетио конструкцију сплава који је од летос у изради, али је и даље недовршен и није у функцији.