УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ НОВОИЗГРАЂЕНИХ СТАНОВА

Уз пригодну свечаност, у насељу Берановац данас су уручени кључеви десет новоизграђених станова намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске у оквиру Регионалног стамбеног програма – Потпројекат 9.

фото: инфоКВпрес

– Ово је значајан дан за породице које су коначно дочекале свој нови дом, уједно крај трновитог пута дугог 30 година од када су напустиле огњишта и дошле у своју Србију, као и почетак, новог бољег живота – рекла је овом приликом Светлана Велимировић, заменица комесара за избеглице и миграције Републике Србије.

Према њеним речима, у оквиру Регионалног стамбеног програма корисницима је до сада додељено укупно 6.730 стамбених решења. Комесаријат за избеглице је у Краљеву буџетским и донаторским средствима трајно збринуо 178 избегличких породица.

фото: инфоКВпрес

Овај пројекат је, подсећамо, зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске. Спроводи се уз подршку ОЕБС и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, као и САД и бројних европских држава.

Свечаном уручењу кључева, уз челнике овдашње локалне самоуправе присуствовали су и Урс Шмит, амбасадор Швајцарске у Србији и Душан Ковачевић, директор Јединце за управљање пројектима у јавном сектору.