ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

Као и у бројним градовима и општинама, и у Краљеву је одржан протест овдашњих просветних радника, Чланова Уније синдиката просветних радника Србије.

фото: инфоКВпрес

Са протестног скупа којем је присуствовало неколико стотина  запослених у краљевачким образовним установама, одржаног на Тргу Светог Саве у центру града, овом приликом послата је јасна порука са захтевом за заустављање сваког облика насиља у школама и враћање досојанства професији.

фото: инфоКВпрес

– Један од најважнијих захтева је да добијемо статус службеног лица. Јер, да ли ми, носиоци образовања и васпитања треба да дозволимо да постоји образовни систем у коме ученици и запослени трпе насиље? Да ли треба да ћутимо и затварамо очи пред немилим сценама вршњачког и насиља над просветним радницима. Одговор је – Не! – наводи се, поред осталог, у прогласу који је овом приликом цитирао Гордан Марковић, председсник Синдиката образовања Краљево.

фото: инфоКВпрес

Према његовим речима, од укупно 30 основних и средњих школа на територији Краљва, настава је у знак протеста потпуно обустављена у 21 образовној установи.