СТРАДАЛА ДВА РАДНИКА У ПРЕДУЗЕЋУ “МТИ”

У несрећи која се под још неразјашњеним околностима догодила синоћ, око 23 сата, у краљевачком предузећу за прераду дрвета „МТИ“, трагично су настрадала два радника – Марко Миленковић (31) и Стеван Здраковић (24).

Како сазнајемо, несрећа се догодила када се на њих двојицу и још једног двадесетшестогодишњег колегу, обрушила велика количина пиљевине из силоса који су чистили. Под огромним теретом и без ваздуха, један радник је преминуо на лицу места, други је подлегао повредама у Општој болници „Студеница“ у Краљеву упркос огромним напорима лекара да га реанимирају, док је трећи радник некако успео са се спасе.

Марко МИЛЕНКОВИЋ

– Видео сам преминулог сина у болници. Није имао никакве повреде на себи. Очигледно да није могао до ваздуха. Радио је у петак прву смену, а онда је увече отишао да очисте тај силос. Ето, како се завршило. Уместо да са супругом дочека принову почетком наредне године, мој Марко нас је заувек напустио. Велика несрећа нас је задесила – немоћно ширећи руке каже Марков отац, Миладин Миленковић. – Долазио нам је колега који се спасио, једва говори. А, и шта ту има да се прича, ништа Марка не може да нам врати.

Маркова супруга Оливера у дворишту породичне куће од туге за трагично настрадалим супругом не може да дође до речи.

– Имамо четворогодишњу кћеркицу, а бебу смо очеквали у фебруару. Не могу да говорим, разумите ме, у другом стању сам – кроз сузе тешко изговара Оливера.

О њеном трагично настрадалом супругу рођаци, пријатељи и комшије које затичемо испред дворишта говоре само најбоље.

– Вредан и поштен момак, добар отац и супруг. Обожавао је своју кћеркицу, радовао се беби, али ето, нешто њему и Оливери није дало да заједно дочекају нову радост и испуне све планове о којима су  сањали – каже један рођак.

Стеван ЗДРАВКОВИЋ

Слично о Марковом млађем, такође трагично настрадалом колеги Стевану Здравковићу говоре и његови пријатељи у селу Витковац надомак Краљева. У породичној кући тренутно је само бака, па нас љубазно моле да је не узнемиравамо.

– Много тешко је све ово поднела. Мајка и брат завршавају формалности у болници, а отац треба да допутује из иностранства – објашњавају пријатељи.

Све њих је, како кажу, тешко погодила вест о овој несрећи. Изгубили су више него доброг и оданог пријатеља.

– Био је то момак за пример, један у милион. Није заслужио да оде на овакав начин, ни ми да га овако заувек изгубимо – наглашавају Стеванови другари. – Цело село тугује за њим. Сви су у шоку.

Сахрана посмртних остататака Марка Миленковића, како сазнајемо у породици, биће обављена у понедељак на градском гробљу у Краљеву, док ће термин сахране Стевана Здравковића бити накнадно одређен. 


Нико од надлежних у предузећу у којем се несрећа догодила није био расположен за изјаве. На улазу нас је сачекала закључана капија, док су нас припадници обезбеђења љубазно обавестили да „нико није у стању да разговара са новинарима“.

У сваком случају, поводом ове несреће пуне руке посла свакако ће имати и инспекцијске службе које би требало да утврде да ли су испоштоване све процедуре заштите на раду.