НОВЕ МЕРЕ ЗА ПОВЕЋАЊЕ НАТАЛИТЕТА

Током прошле године у Краљеву је рођено 80 беба више него 2021. а како би се наставио тренд раста броја новорођенчади Краљевчани ће и у 2023. спроводити мере за повећање наталитета.

– Локална самоуоправа ће и даље проналазити начин да помогне суграђанима да се остваре као родитељи и да поспеши наталитет на својој територији. Ове године у градском буџету предвиђено је пет милиона динара за вантелесну оплодњу, као и 26,5 милиона динара као помоћ вишедетним породицама при плаћању локалних комуналних услуга. Тако ће породице са троје и више деце добити попусте на ове дажбине – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Према његовим речима, ове године је из буџета опредељено 65 милиона динара за субвенционисање боравка деце у приватним вртићима у циљу смањења листе чекања за упис малишана у државне или приватне установе ове врсте.

– Улагање у нашу децу није трошак – поручује први човек града на Ибру. – Учинићемо све да обезбедимо још новца како би се укинуле листе чекања и омогућили да се сва деца упишу у вртиће.