КАДА ЋЕ БИТИ РЕКОНСТРУИСАНА АУТОБУСКА СТАНИЦА?

Први покушај реконструкције дотрајале и потпуно девастиране Аутобуске станице у Краљеву, која већ неколико година има статус стајалишта без права да наплаћује услуге и перонизацију, није успео.

На Јавни конкурс за израду пројекта реконструкције, адаптације и доградње овог објекта који је у новембру прошле године расписало овдашње Јавно предузеће за уређивање грађевинског земљишта, а за који је из градског буџета издвојено 2,5 милиона динара, није стигла ниједна понуда.

Због тога је 6. јануара ове године обустављен овај поступак, али како сазнајемо, краљевачка локална самоуправа није одустала од пројекта, па ће ускоро бити расписана нова јавна набавка.

– Овај пројекат обухваћен је Програмом нашег предузећа и за 2023. годину, тако да нам предстоји да, након усвајања Плана јавних набавки, покренемо нови поступак за расписивање конкурса за израду пројектно-техничке документације  – каже Марица Мијајловић, директорка ЈП за уређивање грађевинског земљишта у Краљеву.

фото: инфоКВпрес

Краљевачка Аутобуска станица је, подсећамо, средином претпрошле године постала власништво локалне самоуправе која је из градске касе бившем власнику, предузећу “Аутотранспорт“ у стечају, исплатила око 79 милиона динара. Чекајући реконструкцију оронулог објекта, Град је на себе, за сада, преузео његово одржавање.

– Договор је да заједно са ЈКП „Чистоћа“ уврстимо Аутобуску станицу у Програм уређивања, прања и одржавања, што се односи и на редовно одржавање и на поправке урбаног мобилијара – додаје директорка Мијајловић. – У сваком случају, расписивање новог конкурса биће један од приоритета у првом кварталу ове године. Сама израда пројекта сигурно ће потрајати пет-шест месеци, након чега ћемо коначно и знати колико би коштала реконструкција и адаптација овог објекта.

А, до тада, на локалним комуналним службама је да се потруде како би путницима који аутобусима пристижу на ово запуштено стајалиште, бар мало ублажили ружан први утисак о граду на Ибру.