УСКОРО ОТВАРА НОВИ ПУНКТ НАРОДНЕ КУХИЊЕ

Уз два постојећа пункта, у центру града и Матарушкој Бањи, у Краљеву ће ускоро бити отворен нови дистрибутивни центар овдашње Народне кухиње.

Овај објекат отвориће се у насељу Берановац, и то не због повећања броја корисника такозваног „народног казана“, већ како би се олакшала дистрибуција оброка најугроженијим мештанима са овог подручја.

– За кориснике наших услуга из Берановца и околних приградских насеља велико је оптерећење да свакодневно долазe до града јер се углавном ради о старијим и болесним људима, тако да ће ускоро много лакше моћи да преузму своје оброке – каже Сретен Јовановић, координатор Народне кухиње у Краљеву, додајући да је адаптација објекта у завршној фази и да ће ускоро започети са радом.

фото: инфоКВпрес

Услуге Народне кухиње у граду о којој се стара овдашњи Црвени крст свакодневно користи 600 најсиромашнијих Краљевчана који свакодневно добијају по пола литра куваног оброка и по пола векне хлеба. Уз то, повремено се обезбеђују и пакети намирница и основних среддстава за хигијену за најугроженија домаћинства са руралног, сеоског подручја.

– Захваљујући Црвеном крсту, ресорном Министарству, донаторима и локалној самоуправи која је ове године из буџета издвојила шест милиона динара, немамо проблема са обезбеђивањем намирница. Деси се повремено да нам нешто недостаје, али то брзо решимио. Наравно, сви донатори за ову хуману мисију више су него добродошли.