ЗАЛЕТ ЗА НОВОГОДИШЊУ НОЋ

Пошто већ Нову годину, по Грегоријанаском календару, нису колективно и организовано дочекали на Тргу српских ратника у центру града, Краљевчани су се потрудили да то у пуној мери надокнаде за дочек Српске нове године.

Тако су, хватајући залет за новогодишњу прославу под отвореним небом, завршне припреме започели од јутарњих сати. И, док се на једном делу централног Трга монтирала концертна бина са озвучењем и расветом, на другом се окретао во на ражњу, тежак 600 килограма, који су за ову прилику, уз кувано вино и грејану ракију, као поклон суграђанима обезбедили овдашњи привредници.

фото: инфоКВпрес

– Планирамо да поделимо око 1.000 бесплатних лепиња са печењем, тако да верујем да ће се Краљевчани који за дочек буду на Тргу, лепо окрепити и загрејати – рекла нам је једна од радница која учествује у припреми печења.

А, како то обично бива у оваквим приликама, во на ражњу убрзо је привукао локалне кибицере и „гурмане“ од којих је готово сваки имао неки свој рецепт или „тајни“ зачин за припрему печеног вола.