НЕ МОЖЕМО ДА ИГРАМА БЕЗ ПЛАТА

Кошаркаши краљевачке Слоге ове сезоне наступају на два фронта, домаћем првенству и регионалној АБА 2 лиги, али нагомилани финансијски проблеми прете да потпуно у други план ставе добре резултате званично најуспешнијег спортског колектива из града на Ибру у прошлој години.

Због кашњења плата и осталих принадлежности, првотимци су пропустили тренинг, а о овим проблемима, после утакмице са Колубаром, без длаке на језику говорио је капитен Стефан Матовић, најбољи спортиста Краљева у 2022.

– Имамо много финасијских проблема, дугују нам се плате, али нисмо желели да се то види и осети на терену. Овако, међутим, даље не може, не можемо да наставимо да играмо за џабе. До сада смо некако гурали, лавовски се борили, играли КЛС, ишли на „балоне“ у АБА 2 лиги, али без новца више не можемо да опстанемо – каже Матовић.

фото: инфоКВпрес

Капитен „белих“ је нагласио да су играчи, упркос свему, дали све од себе да остваре једну од најуспешнијих сезона у историји клуба.

– Донели смо много радости и клубу и нашим навијачима, достојно репрезентујемо српску кошарку у региону и заиста се надамо да ће се ситација брзо решити.

Како сазнајемо, руководство клуба ради на томе да се проблем реши у најкраћем року, док играче сутра очекује гостовање у Панчеву екипи Тамиша, у 18. колу „Адмирал бет кошаркашке лиге Србије“. 

Интересантно је, међутим, да упозорења из табора Слоге која су стизала пред почетак сезоне – да овај градски клуб без спонзора неће успети финасијски да „изгура“ играње на два фронта, очигледно нико није озбиљно схватио. Играчи су свој део одрадили на терену, на реду су клупски и градски челници.