КОШАРКАШИ СЛОГЕ СТУПИЛИ У ШТРАЈК

Због неисплаћених зарада кошаркаши краљевачке Слоге ступили су у штрајк и после пропуштених тренинга нису отпутовали ни на првенствену утакмицу 18. кола КЛС у Панчеву против Тамиша.

– Исплаћена нам је само половина једне од укупно две и по плате колико нам се дугује. Пошто нису испоштовани претходни договори са руковостсвом, одлучили смо да више не толеришемо лажна обећања – каже један од првотимаца краљевачких „белих“.

У управи клуба, с друге стране, потврђују да постоји кашњење у исплати зарада, али и да није прекршена одредба у Уговорима са играчима према којој је клуб обавезан да им плату исплати најкасније 45 дана од датума доспећа.

фото: инфоКВпрес

– Играчима се дугују по две плате и чинимо све што је у нашој моћи да намиримо сва дуговања, а реално је да то буде почетком марта када добијемо средства од Града који је наш једини финансијер. Мислим да су играчи реаговали исхитрено и предузели кораке који нису у складу са уговорима. Клубу са богатом истроријом и традицијом нанета је велика штета, а како ће се све решити ни сам нисам сигуран – каже Владан Ђоковић, председник Слоге.

Неодиграна утакмица У Панчеву регистрована је службеним резултатом 20:0 за домаћина, Краљевчанима сасвим извесно следи низ санкција, од одузимања бодова до финансијских казни.

У међувремену је и шеф стручног штаба Марко Димитријевић, један од најзаслужнијих за добре резултате у минулом периоду, поднео оставку, а неизвесно је да ли ће екипа отпутовати на предстојећи балон АБА 2 лиге у Бања Луци. Једначину са више непознатих употпуњује и непознаница на који ће начин клуб изгурати актуелну сезону коју игра на „два фронта“.