ОПАДА НИВО ИБРА И МОРАВЕ

Иако је највећи поплавни талас набујалог Ибра у ноћи између петка и суботе протутњао кроз Краљево, а водостај постепено почео да опада, ова река и даље плави приобаље у свом доњем току.

фото: инфоКВпрес

Осим градске плаже, спортских терена и шеталишта на својој левој обали у центру Краљева, Ибар је у приобаљу поплавио и неколико хектара плодних ораница, пољопривредног земљишта, продро до насеља Сијаће Поље, али није причинио значајнију штету на домаћинствима.

фото: инфоКВпрес

– Подземне воде појавиле су се и у Рибници и комуналне службе су ангажоване на санацији тог дела терена. У Матарушкој Бањи се вода такође повлачи, док ниво Ибра и Студенице опада у варошици Ушће. Ту смо, одлуком Градског штаба, упутили цистерну са водом јер су извори замућени. И даље се ситуација редовно прати, надамо се да ће водостаји још више опасти како нам најављене нове падавине не би стварале додатне проблеме – каже Радоица Кочовић, члан краљевачког Градског већа, задужен за ванредне ситуације.

фото: инфоКВпрес

Према његовим речима, опада и ниво Западне Мораве која се излила на локални пут Грдица-Опланићи и на околне оранице, али нема штете на домаћинствима.

фото: инфоКВпрес

То се, међутим, не може рећи за угоститељске сплавове на левој обали Ибра у Краљеву који се налазе на удару великих балвана и свега оног што бујица носи са собом.