РЕКЕ СЕ ВРАЋАЈУ У КОРИТА

Водостаји река у краљевачком крају су у опадању, ниво Ибра је нижи за шездесет центиметара у односу на претходни дан, вода се постечпено повлачи остављајући иза себе велике количине, муља, блата и свега што је бујица нанела.

фото: инфоКВпрес

Према речима Радоице Кочовића, члана краљевачког Градског већа задуженог за ванредне ситуације, осим на ораницама и пољопривредном земљишту, Ибар и Западна Морава у Краљеву нису причинили штету на домаћинствима.

фото: инфоКВпрес

– Уз правовремену и адекватну реакцију свих надлежних служби, имали смо и среће што на територији Краљева нисмо имали обилније падавине тако да су мировали бујични водотокови који су раније знали да нам задају највише главобоља – каже Кочовић, додајући да се нада да ће ниво Ибра довољно опасти да корито реке може да прими евентуалне нове падавине, као и да за сада остаје на снази одлука Градског штаба о ванредној ситуацији у девет овдашњих месних заједница.

На појединим локацијама у Ибарској клисури, услед ерозије земљишта појавила су се клизишта и одрони. Тако се камење обрушило на пругу Краљево-Рашка у месту Полумир, док је због одрона на магистралном путу Рашка-Косовска Митровица, у месту Казновићи, привремено обустављен саобраћај. Честе појаве одрона, такође су могуће дуж ибарске магистрале кроз клисуру код Богутовца, Маглича, Бресника и Добрих страна.