ОДУЖИЛА СЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЛАВАШЕВЕ УЛИЦЕ

фото: инфоКВпрес

Иако је рок за завршетак радова био 90 дана, почевши од 1. октобра прошле године, комплетна реконструкција Главашеве улице још није окончана.

Станари ове улице полако губе стрпљење, а из краљевачког ЈКП „Путеви“ појашњавају да се реконструкција одужила због радова на подземној инфраструктури, односно на водоводним и топловодним инсталацијама, не усуђујући се да процене када ће радови коначно бити завршени.

– Ово је била прилика да ЈКП „Водовод“ обави замену старих азбестно-цементних цеви што је, наравно, успорило грађевинске радове за око месец дана. Осим тога, да би се обавила и реконструкција топловодне мреже мора да се сачека крај грејне сезоне, односно 15. април – каже Мирко Вуковић, директор ЈКП „Путеви“ из Краљева.

У делу улице где је то могуће, путари радове приводе крају постављањем ивичњака и уређењем тротоара.

фото: инфоКВпрес

– Процена је да ће реконструкција топловодне мреже трајати од 20 до 30 дана – додаје Вуковић. – Након тога преостаје део од четрдесетак метара да обавимо наш део посла.

За реконструкцију је из градског буџета опредељено 28 милиона динара, док „Водовод“ и „Топлана“ сопственим средствима финансирају своје радове. 

– Дуже од шест месеци живимо као таоци у рововима. Када су почињали, рекли су да ће све бити готово за три месеца. А, онда су се, по старом нашем обичају, сетили да има још радова које би могли да обаве – незадовољно коментарише Зоран Ч. становник ове улице. – Зашто на почетку нису рекли потребно нам је девет или 12 месеци, уместо да сада губе време смишљајући оправдања.