ОДРЖАНО ТРАДИЦИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У ЉУБЉЕЊУ

На мосту љубави у централном врњачком парку, на сам Дан заљубљених којег православци славе као Светог Трифуна, а католици као Светог Валентина, у престоници српског континенталног туризма по 13. пут одржана је традиционална манифестација „Пољуби ме“, јединствено такмичење заљубљених парова – у љубљењу.

ПОБЕДНИЦИ Милица и Братислав – фото: инфоКВпрес

Филмским пољупцем који је без престанка трајао тачно 35 минута,  ове године победили су Милица Јањић (19) из Блаца и Братислав Станковић (25) из Лесковца који су проглашени и за најатрактивнији пар. Награда за најстарије учеснике припала је Нади Дуњић (90) и Драгољубу Манџукићу (93) из Трстеника, а нису изостале ни награде за парове који су освојили друго и треће место.

Нада и Драгољуб – фото: инфоКВпресс

У организацији врњачких туристичких посленика на овогодишњем такмичењу учествовало је укупно четири заљубљена пара из Крагујевца, Крушевца, Трстеника и Лесковца, док су поједини парови, највероватније због „срамежљивости“, одустали у последњем тренутку.

фото: инфоКВпрес

Манифестација под називом „Пољуби ме“ у Врњачкој Бањи одржава се од 2008. године, с тим што је током минуле две године направљена пауза због корона пандемије. Рекорд у дужини пољупца и даље држе четвороструки победници Ирена и Ђорђе Божић из Крушевца који су се 2020. године љубили тачно 112 минута.