НОВАЦ ИЗ БУЏЕТА ЗА СПОРТСКЕ КЛУБОВЕ

Чланови Градског већа усвојили су предлог Решења о одобрењу и расподели новчаних средстава за реализацију годишњих програма спортских клубова са територије Краљева у текућој години.

За ову намену из буџета је издвојено 110 милиона динара, а највећи део новчаног колача из градске касе очекивано је издвојен за кошаркашке и одбојкашке клубове који се такмиче у највишим домаћим  ранговима. Тако ће овдашњи кошаркашки првиолигаши Слога и ЖКК Краљево добити 18, односно 12,25 милиона динара, док ће се у касу Одбојкашког клуба Рибница слити 13 милиона динара.

фото: инфоКВпрес

– Трудимо се да што више улажемо у развој спорта. Одавно је познато да су брендови нашег града кошарка, одбојка, рукомет и фудбал у колективним, као и бокс, атлетика, кик-бокс, бициклизам и кајак у појединачним спортовима – каже Милош Симовић, помоћник градоначелника Краљева за спорт. – Зато смо и желели да овом расподелом сви клубови и савези буду заступљени.

фото: инфоКВпрес

Фудбалски клуб Слога добиће 12 милиона динара, локални Фудбалски савез 5,1 а Спортски савез Краљева 4,4 милиона динара. Три рукометна клуба поделиће 9,6 милиона, клубовима борилачких спортова предвиђено је укупно 7,2 милиона, за ауто-мото спорт 3,1, за атлетику 2,75, за ватерполо и пливање 2,3 милиона динара…

А, сви корисници буџетских средстава мораће да правдају утрошена средства што ће најбоље показати како се и на који начин троши такозвани „спортски динар“ из градске касе.