ДЕЧЈА ИГРАЛИШТА ПО СВИМ ПРОПИСИМА

За обнову, уређење и испуњавање безбедносних услова за добијање сетификата на јавним дечјим игралиштима у граду у складу са законом из 2019. године, из градске касе Краљевчани су током прошле године издвојили око 26 милиона динара са ПДВ.

У оквиру програма Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта ревитализација је тако обављена на игралиштима у парку „Пљакин шанац“, у насељу „Моша Пијаде“, у Доситејевој улици, на Ратарском имању у популарним „борићима“, као и на теретани на отвореном крај Ибра.

фото: инфоКВпрес

С друге стране, дугогодишњи и по свему судећи тешко решив проблем је што се ова игралишта често налазе на удару вандала, па је њихова обнова и замена поломљених реквизита готово редовна ставка међу скупим месечним трошковима.

– Не преостаје нам ништа друго него да апелујемо на Краљевчане да чувају игралишта намењена најмлађим суграђанима – каже Марица Мијајловић, директорка ЈП за уређивање грађевинског земљишта. – Те справе на игралиштима нису ни намењене, ни прилагођене тинејџерима већ малишанима за њихову безбедну игру.