ХЕРОЈИ НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ

Делегација Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања коју је предводио државни секретар Миле Карановић посетила је Удружење ратних и војних инвалида (РВИ) у Краљеву, положивши том приликом венац на споменик погинулим борцима у ратовима од 1991. до 1999. године.

Током посете Карановић је са сарадницима обишао Наду Милић чији су близанци Срђан и Бобан као млади официри Војске Југославије у рату на КиМ 1999. године дали своје животе бранећи отаџбину од НАТО агресора и терориста ОВК. Годину дана касније, од туге за браћом преминуо је и њихов старији брат Горан.

фото: инфоКВпрес

– Чувам сећање на синове и драго ми је што их и други памте. Своје животе дали су обављајући патриотску дужност, чувајући и бранећи отаџбину – каже Нада Милић која је породичну кућу у Краљеву посветила сећању на синове и преминулог супруга.

Државни секретар потом се сусрео са овдашњим ратним и војним инвлидима, члановима породица погинулих бораца и учесницима у ратовима деведесетих. На крају састанка, у организацији Удружења РВИ најугроженијима је подељено укупно 100 пакета са намирницама.