СУФИНАСИРАЊЕ РАДОВА НА ВЕРСКИМ ОБЈЕКТИМА

Чланови Градског већа усвојили су одлуку о финансирању или суфинансирању изградње или обнове традиционалних верских објеката краљевачког краја. У спроведеном поступку који је обухватао и јавни конкурс за ову намену опредељено је укупно 20 милиона динара из градског буџета. 

фото: инфоКВпрес

За пројекат „Изградња и обнова цркава и верских објеката у Епархији Жичкој“ који обухвата радове у укупно 14 храмова на територији Краљева, Управни одбор Епархије добио је 19,5 милиона динара, док је за инвестиционo одржавањe Београдска надбискупија Римокатоличка жупа Светог Михаела Арканђела добила 500.000 динара.

Након овогодишњег конкурса, тако је највише новца, по три милиона динара, опредељено за изградњу Храма са парохијским домом и крстионицом у Адранима и изградњу цркве са звоником и објектом за паљење сцећа у варошици Ушће у Ибарској клисури. За завршетак сале у порти цркве у Витковцу одобрено је два милиона динара, а по милион и по за реконструкцију конака у манастиру у Вољавчи, за изрградњу темеља Храма Светих апостола Петра и Павла у манастиру у Згодачици, као и за завршне радове на звонику Храма Светог Саве у Краљеву, док је, поред осталог, по 1,2 милиона предвиђено за изградњу приступне стазе Храма Богородице Тројеручице у Конареву и изградњу парохијског дома у Врби.

Са пола милиона динара краљевачка локална самоуправа суфинансираће молерско-фасадерске и електро радове, као и партерно уређење у римокатоличкој цркви Светог Михаела Арканђела у граду на Ибру.