СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПОДСТИЦАЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ

фото: инфоКВпрес

За подстицај пољопривреде и руралног развоја краљевачког краја ове године у градском буџету укупно је издвојен 81 милион динара, што је чак 24 одсто више новца него прошле године.

Правилником о условима, поступку и начину коришћења средстава за подстицај пољопривредним газдинствима за текућу годину који је усвојило Градско веће, од укупног износа само за субвенције улагања у физичку имовину предвиђено је 37,4 милиона динара, готово 13 милиона више него лане.

Према усвојеном Правилнику, ове године стимулисаће се производња меса и млека, воћа, поврћа и цвећа, као и производња житарица, индустријског, ароматичног и зачинског биља.

Како сазнајемо у градском Савету за пољопривреду, максималан  износ који се може добити ове године увећан је за 50.000 и износи 250.000 динара, а предвиђено је повећање бодова за власнице пољопривредних газдинстава које буду конкурисале са досадашњих пет на 10 бодова.

Усвајањем поменутог Правилника стекли су се услови за јавни позив пољопривредницима који желе субвенцију из градске касе, а конкурс би требало да буде расписан до краја овог месеца.