“МАЛЕНЕ” ВЕЛИКОГ СРЦА

Иако су на крају националног шампионата морале да се задовоље титулом вицепрвака, кошаркашице Краљева оствариле су један од највећих успеха у клупској и историји колективног спорта у граду.

Краљевчанке су у финалној серији плеј-офа поражене од Црвене Звезде укупним резултатом 2:3, али су на терену показале и доказале да не би било незаслужено да је трофеј завршио и у њиховим рукама. Тим поводом, популарне „малене“ на челу са шефом стручног штаба Николом Јовановићем и руководством клуба, примио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић честитајући им на сјајној сезони и наслову вицепрвака.

фото: инфоКВпрес

– У финалу плеј-офа победила је Црвена Звезда, али су кошаркашице Краљева шампионке! Овај тим је међу најбољима на Балкану и надам се да ће то потврдити већ наредне сезоне освајањем шампионске титуле – рекао је градоначелник Терзић.

фото: инфоКВпрес

Једна од најискуснијих првотимки Ивана Брајковић истакла је да после освојеног купа 2020. године и пласмана у овосезонско финале, ЖКК Краљево заслужује да се попне и на највиши степеник победничког трона.  

– Уколико се сачува костур тима, верујем да ћемо се сви заједно наредне године радовати наслову првака.

фото: инфоКВпрес

Краљево и љубитељи спорта из града тако још чекају титулу у екипном спорту сениорске конкуренције. Пре кошаркашица, најближи том циљу 2007. године били су одбојкаши Рибнице који су у финалу плеј-офа поражени од Војводине. 

– Време је да титула стигне у град на Ибру – у глас су поручиле краљевачке „малене“.