ОДРЖАН СКУП ПОДРШКЕ СЛАЂАНУ ТРАЈКОВИЋУ УХАПШЕНОМ НА КИМ

На Тргу светог Саве у Краљеву, вечерас је одржан скуп подршке Слађану Трајковићу, ухапшеном на Косову и Метохији у децембру прошле године, који се одлуком приштинских судских органа и даље налази у притвору у Подујеву озбиљно нарушеног здравља.

фото: инфоКВпрес

Бивши припадник такозване косовске полиције Слађан Трајковић, подсећамо, ухапшен је 15. децембра у Бошњачкој махали у северном делу Косовске Митровице под сумњом да је наводно починио ратни злочин против цивилног становништва током рата 1999. године. Иако је, како се могло чути на овом скупу, 2013. интегрисан у косовску полицију у којој је радио девет година, ухапшен је месец дана након што је одлучио да скине униформу.

фото: инфоКВпрес

– Слађан је невин и жртва је репресије Куртијевог режима! Учињена му је велика неправда и у притвору је већ пет месеци! Па, он је осумњичен на основу изјава лажних сведока, са лажним датумима и локацијама на којима никада није био – каже супруга Сузана, додајући да Слађан у притвору већ 24 дана није примио терапију.

фото: инфоКВпрес

Члановима породице, пријатељима и колегама на овом скупу придружили су се и представници овдашњег Удружења „Покрет срце хероја“ заједно поручивши „да се наставља борба за Слађанову слободу, истину и правду“!