ПОГИНУЛО ОСАМ ОСОБА ОД ПОЧЕТКА СЕПТЕМБРА

За само три дана, од 1. до 3. септембра 2023. године, у саобраћајним незгодама у Србији, погинуло је осам особа, док су две задобиле тешке телесне повреде опасне по живот. Само у недељу, 3. септембра, погинуло је чак пет учесника у саобраћају.
У судару аутомобила марке „фијат пунто“, који се кретао супротним смером, и „хјундаија“ на ауто-путу Милош Велики на територији Сурчина, једна особа је погинула, док је једна теже, а једна лакше повређена. Од силине ударца „фијат“ се запалио и изгорео, а полицијски службеници утврђују све чињенице и околности у вези с овом саобраћајном незгодом.

фото: инфоКВпрес

Од укупног броја саобраћајних незгода од 1. до 3. септембра, чак три су, укључујући и незгоду на ауто-путу Милош Велики, изазвали возачи аутомобила који су прешли у коловозну траку намењену за кретање возила из супротног смера.
Такође, најчешћи узрок саобраћајних незгода била је и неприлагођена брзина, након чега су возачи губили контролу над возилом и слетели с пута.
Управа саобраћајне полиције спроводиће акције појачане контроле усмерене на откривање и санкционисање прекршаја којима се највише угрожава безбедност саобраћаја.