АКЦИЈА „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“

У оквиру пројекта „Посади свој хлад“, Одсек за заштиту животне средине краљевачке Градске управе на Тргу српских ратника организовао је бесплатну поделу садница платана овдашњим школама и заинтересованим грађанима.

фото: инфоКВпрес

– Хиљаду садница нашем граду донирао је Зелени развојни центар из Сремске Митровице у партнерству са АТП турниром „Србија опен“. Од сваке продате карте на недавно завршеном тениском турниру биће посађено по једно дрво широм Србије – истакла је Данијела Богавац, саветник за заштиту животне средине Градске управе. Према њеним речима, један број добијених садница већ је посађен недалеко од Машинског факултета у Доситејевој улици, а други део је подељен заинтересованим Краљевчанима.

фото: инфоКВпрес

Ако је судити по гужви на централном градском тргу, интересовање грађана за бесплатне саднице било је велико, а подели је присуствовао и др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

– Нека бар трећина подељених садница буде засађена и ова акција ће бити пун погодак – каже једна старија Краљевчанка. – Један платан посадићу у свом дворишту, а други ћу поклонити комшиници да и она то исто учини.