ПОЖАР У ГРАДСКОЈ КОЛОНИЈИ

У пожару који је данас, око 17.30, под још неразјашњеним околностима избио у поткровљу стамбене зграде у Улици Олге Јовичић Рите у Градској колонији, срећом није било повређених, али је причињена значајна материјална штета.

фото: инфоКВпрес

Према незваничним информацијама, ватра је избила у једном од два стана у поткровљу улаза 17 и 15 и преко крова почела брзо да се шири. Осетивши густ дим сви станари су брзо евакуисани из својих домова, а убрзо су на место пожара пристигли и припадници краљевачке ватрогасно-спасилачкре јединице.

фото: инфоКВпрес

– Кречили смо суседни стан у поткровљу када се осетио дим и мирис паљевине. Узао сам против-пожарни апарат и кренуо ка суседном стану, али сам због густог дима одустао и са колегом изашао напоље. Убрзо су и сви станари изашли  – прича један од двојице молера ангажованих у једном од станова у поткровљу зграде.

фото: инфоКВпрес

Како кажу комшије, пожар је највероватније избио људском непажњом и потом брзо захватио дрвену кровну конструкцију.

фото: инфоКВпрес

– Прича се да је комшиница заборавила нешто на шпорету. Важно је да су сви живи и неповређени, све друго може да се надокнади. За сада само можемо да претпостављамо колика је штета у изгорелим становима, као и у онима испод након гашења – каже један од станара зграде.

фото: инфоКВпрес

Захваљујући интервенцији ватрогасаца пожар је локализован, а шта је његов узрок биће познато након што буде потпуно угашен и истраге надлежних служби које ће утврдити и причињену штету.