ТУРНИР БАДМИНТОН ЛИГЕ

У организацији Бадминтон удружења „Краљево“ и уз подршку Спортског савеза, у спортској сали Основне школе „Јован Цвијић“ у Сирчи предстојећег викенда биће одржан завршни турнир Бадминтон лиге пријатељства.

Турнир овог, још младог и спорта у повоју, уз домаћине окупиће још седам екипа, три из Београда и по једну из Крушеввца, Новог Сада, Крагујевца и Панчева.

– Ово је прво турнирско такмичење у бадминтону у нашем граду на којем ће учествовати 50 играча из пријатељских клубова. Резултат је у другом плану, а циљ је промоција овог лепог спорта и наравно дружење – каже Владимир Савић из БУ „Краљево“.

Према његовим речима, бадминтон се у граду на Ибру организовано игра од 2011. године, а формално Удружење је основано десет година касније на иницијативу Бадминтон савеза Србије како би клуб ушао у такмичарске процесе.

фото: инфоКВпрес

– Наше Удружење броји 18 сталних чланова и до сада смо се са сваког талмичња ветерана враћали окићеним одличјима – додаје Наташа Баралић, чланица БУ. – Жеља нам је да у наредном периоду привучемо младе такмичаре и нарочито такмичарке.

Из овог по стажу младог спортског колектива истичу да се такмиче у Ц и Д ветеранској конкуренцији под окриљен националног Савеза, а да се тренинзи одвијају под надзором лиценцираних тренера.