ОТВОРЕН ПРВИ САЈАМ ВИНА

У организацији Туристичке организације и Удружења „Винољупци“ у Краљеву је свечано отворен први, дводневни „Краљевачки фестивал вина“.

Током две вечери у амбијенту градског парка код Духовног центра посетиоци ове манифестације која би требало да постане традиционална, биће у прилици да на штандовима излагача из краљевачког, као и свих крајева Србије и региона, све до поноћи дегустирају вино, али и квалитетну ракију, укусне сиреве, пршуте и друге гастронмске деликатесе.

фото: инфоКВпрес

– Циљ ове манифестације је да Краљевчанима прикажемо вина из различитих делова наше земље, као и да подигнемо винску културу на виши ниво – каже Ивица Тимотијевић, организaтор фестивала.

фото: инфоКВпрес

Осим сајамског, дегустарорског и свакако комерцијалног дела који се за посетиоце одржавају у вечерњим сатима, током Фестивала планиране су и винарске радионице на којима ће учесници – искусни и почетници, аматери и професионалци, моћи да сазнају многе винарске тајне, од основа винске културе, преко проиизводње и чувања, па до, наравно, начина дегустације и конзумације. 

фото: инфоКВпрес

 А, како то и приличи оваквим манифестацијама, комплетан фестивалски садржај прати и музички програм у оквиру којег наступају ученици краљевачке Музичке школе „Стеван Мокрањац“, „Амбил арт“, Трио „Праскозорје“, „Гитар арт“ и Трио „Акустоко“.