ПРВО ТУРНИРСКО ТАКМИЧЕЊЕ У БАДМИНТОНУ

Завршни турнир бадминтон „Лиге пријатељства“ у организацији Бадминтон удружења „Краљево“ и уз подршку Спортског савеза, одржан је минулог викенда у спортској сали Основне школе „Јован Цвијић“ у Сирчи.

Овај туринр, први ове врсте у организацији Краљевчана, осим домаћег окупио је још седам клубова из градова широм Србије са укупно 50 такмичара који су приказали завидан ниво вештине овог спорта на мрежи.

– Иако је резултат био у другом плану, важно је рећи да је прво место освојила екипа Београд 2, друго Београд 1, док је треће место припало клубу „Рејвенс“ из Крагујевца. Сви учесници носе лепе успомене из нашег града, лепо смо се дружили, мечеви су били интересантни и што је најбитније успешно смо промовисали овај код нас још спорт у развоју – каже Владимир Савић из БУ „Краљево.

фото: инфоКВпрес

У граду на Ибру бадминтон се организовано и активно игра од 2011. године, док је Удружење основано 2021. на иницијативу Бадминтон савеза Србије како би клуб ушао у званичне такмичарске процесе. Тренутно БУ Краљево има 18 сталних чланова који се такмиче у ветеранској конкуренцији, а циљ и жеља ових истинских ентузијаста младог спортског колектива је да привуку нове такмичаре и такмичарке у свим узрасним категоријама.