РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ЗУБНИХ ТЕХНИЧАРА

Истовремено са обележавањем дана Медицинске школе у Краљеву у овој угледној образовној установи одржано је и 23. по реду Републичко такмичење ученика четврте године образовног профила зубни техничар.

Овом приликом, 15 најбољих ученика који се школују за зубне техничаре из укупно осам Медицинских школа са територије читаве Србије демонстрирали су знање на веома високом нивоу. Прво место припало је Ивани Миленковић из Крагујевца, друго Лепосави Ашанин из Краљева, треће место заузела је Николета Пешић из Београда, а четврто Краљевчанка Нина Понорац.

фото: инфоКВпрес

Републичко такмичење образовног профила зубни техничар први пут је организoвала једна Медицинска школа, а не Друштво зубних тенхничара. Сви учесници приказали су завидан ниво знања у техникама које су захтевале пропозиције, а наша школа је била више него успешан домаћин – каже Биљана Бојанић, директорка Медицинске школе у Краљеву, додајући да су ђаци ове образовне установе током протекле две недеље освојили две значајне републичке награде из струке у конкуренцији 26 школа. – Поносна сам и на ученике и на колеге. Трудимо се да квалитетом оправдамо године постојања и надам се да ћемо у будућем периоду бити још успешнији.