ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЧУВЕНОГ РОК ФОТОГРАФА БРАНИСЛАВА БРАЈАНА РАШИЋА

После изложби у Лими, Кливленду, Лондону, Загребу и многим европским метрополама, а после Београда, Зрењанина и Рашке, познати рок фотограф Бранислав Брајан Рашић својим репрезентартивним фотографијама представиио се и краљевачкој публици.

фото: инфоКВпрес

У Културном центру „Рибница“ отворена је изложба под називом „Амаркорд“ (инспирисан Фелинијевим филмом) званичног фотографа легендарних Ролингстонса, обухватајући тридесетак фотографија којима је током своје вишедеценијске каријере Рашић овековечио легендарне Мика Џегера и Кит Ричардса, Френка Синатру, Стинга, Пола Мекартнија, Тину Тарнер, Пола Велера, браћу Галагер, Дејвида Боувија, Лејди Гагу, Тејлор Свифт, Бијонсе…

фото: инфоКВпрес

– Вероватно је највећи успех када сам фотографисао Френка Синатру. Неизмерно волим Ролигстонсе и Боувија, али је Френк Синатра изнад свих. То је човек који је љубио најлепше жене на планети, дружио се са највећим криминалцима, са председницима држава, био један од оних који су направили Лас Вегас да би могли на миру да се коцкакју. Фасцинантан човек и невероватн уметник. A, све остало је рокенрол – каже Брајан Рашић.

фото: инфоКВпрес

Присећајући се импозантне листе музичара са којима је сарађивао минулих деценија, од већ поменутих па до Роби Вилијамса, Колдплеја, Кејт Буш и Ејми Вајхаус, Рашић истиче да му је жао што није био у прилици да фотографише Џимија Хендрикса, Џима Морисона, Џенис Џоплин…

фото: инфоКВпрес

– Пропустио сам то њихово време вредно дивљења и поштовања – додаје Рашић. – Свакако сам поносан на све што сам урадио, волим људе са којима сам сарађивао. Данас фотографија, међутим, није више оно што је некада била због онога „смо сви фотографи“ и траје само један минут, а већ следећег сви траже нову. Имао сам среће да ми то буде живот и да сам успео да живим од тога што публика може да види и на овој изложби. То није мала ствар.