ДОДЕЉЕНО 50 СТИПЕНДИЈА НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА

Настављајући лепу праксу и традицију, Краљевчани и ове године из градског буџета стипендирају своје најбоље студенте. 

Према одлуци градске Комисије додељено је педесет стипендија најбоље рангираним студентима са територије града, са просеком оцена од 9,23 до 10,00, за школску 2023/2024. годину, и то у десет једнаких месечних рата у новчаном износу од по 20.000 динара, без обавезе враћања.

– Стипендија ми много значи као финансијска подршка за трошкове студирања и уопште живота у престоници – каже Ксенија Симоновић, студенткиња треће године педагогије на Филозофском факултету у Београду са прпсеком 9,38.

фото: инфоКВпрес

Према речима градоначелника Предрага Терзића, веома је важно да се бар део студената, када заврше факултете, врати у Kраљево, а да остали, који одлуче да живе и раде у Београду, Новом Саду или у иностранству, помажу свом граду. 

– Ми се трудимо да данас помажемо њима, очекујући да ће они сутра наћи начин да изађу у сусрет граду у којем су рођени и одрасли – рекао је Терзић потписујући уговоре са студентима.

фото: инфоКВпрес

Ове године стипендију је добило и троје студената са инвалидитетом који су на конкурсу имали услов да су у претходној години остварили 36 ЕСПБ бодова. А, ако из здравствених разлога нису могли да упишу годину, и за то поседују одговарајућу документацију, њихова пријава је аутоматски прихваћена.

– Међу њима је и Марко Бачкуља, успешни студент Агрономског факултета у Чачку који је, желећи да му помогне, са њим уписала и његова мајка Јелица – нагласио је Терзић. – То је прави пример, упорности и љубави, а наша обавеза као Града је да им помогнемо.