ЧВРШЋЕ ВЕЗЕ И НА ПОЉУ СПОРТА

Потписивањем Споразума о сарадњи Спортског свеза Краљева и Спортског друштва „Раднички” из побратимљене општине Ново Горажде у Републици Српској учвршћене су братске везе које датирају још из средине седамдесетих година прошлог века.

На овај начин, отворене су нове могућности за размену искустава, организовање заједничких манифестација, спортских такмичења и турнира, кампова и припрема, као и за масовније укључивање деце, жена и старијих у спортске активности.

– Ово је први споразум који Савез потписује у протеклих шест година, уједно и први након добијања Мајске награде. Један од начина да подигнемо ниво рада је тако што ћемо сарађивати са нашим братским општинама попут Новог Горажда – каже Александар Даишевић, председник Спортског савеза Краљева.

Према његовим речима, план ове организације у наредном периоду је да споразуме о сарадњи потпшише и са Марибором, Зеленом Гором у Пољској и другим братским градовима и општинама.

– Спорт не познаје границе – поручио је Даишевић. – Циљ је да будемо присутни свуда, да наше пријатељњ упутимо како радимо ми у Краљеву, али и да видимо како то раде други Савези.