РАСТЕ ПОТРАЖЊА ЗА ТУРИСТИЧКИМ ПОТЕНЦИЈАЛИМА

Ако је судити по прва четири месеца ове године током којих је у краљевачком крају, према званичним подацима, остварено 37.910 ноћења, овдашње туристичке посленике очекује још једна успешна летња сезона.

Као и лане, и ове године највеће интересовање влада за етно и све популарнији гастрономски туризам понајвише у селу Рудно на истоименој висоравни на планинским обронцима Радочела и Голије, у Богутовачкој Бањи, оближњем Богутовцу, Лопатници и на планини Гоч, у више од 100 сеоских домаћинстава са регистрованом туристичком делатношћу, по чему краљевачки крај предњачи у Србији.

фото: инфоКВпрес

– Одмор у нетакнутој природи и у ваздушним оазама краљевачког краја све је популарнији и међу домаћим, али и страним туристима. Осим тога, Краљеву и околини постоји десет базена и уређених купалишта са различитим садржајима који представљају лепо уточиште на летњој врућини, а многима и замену за море – каже Игор Тешић из ТО Краљево.

Туристима су свакако атрактивне и посете средњовековним манастирима Жичи и Студеници, тврђави Маглич у Ибарској клисури, шетње шумским стазама на оближњим планинма, а велика посећеност очекује се и приликом бројних културних и забавних програма и фестивала којима ће обиловати предстојеће лето у граду на Ибру.