ЛИТИЈА ГРАДСКИМ УЛИЦАМА

Светом архијерејском литургијом, свечаном литијом градским улицама, празничним вечерњем, сечењем славског колача и освештавањем записа, Краљевчани ће предстојећег викенда обележити Свету Тројицу, храмовну славу истоимене Саборне цркве у Краљеву и славу свог града.

Прослава ће започети литијом у суботу по подне, а како је најављено, у литијској поворци која ће од Саборне цркве проћи крај Споменика солунским ратницима у центру града, а потом и споменика борцима палим у ратовима од 1991. до 1999. године пред зградом Градске управе, наћи ће се челници локалне самоуправе, свештенство Епархије Жичке, грађани, представници Војске Србије, као и припадници МУП који такође славе исту славу.

Као и претходних година, и овог пута биће освештан „запис“ код Духовног центра „Свети владика Николај Велимировић“ у градском парку за који се верује да је заштник града.

А, у недељу, на дан једног од највећих хришћанских празника, у цркви Свете Тројице биће служена света архијереjска литургија, након чега ће уследити и сечење славског колача.