СМОТРА МАТЕРИЈАЛНО-ТЕХНИЧКИХ СРЕДСТАВА

Поводом Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и крсне славе – Свете Тројице, у централном градском парку у Краљеву традиционално је одржана смотра материјално-техничких средстава којима располажу припадници полиције, Жандрамерије и Одељења за ванредне ситуације.

фото: инфоКВпрес

На овој смотри која је приређена понајвише за краљевачке малишане предшколског узраста, посетиоци су били у прилици да погледају службена возила и мотоцикле, да се упознају са техником, наоружањем и опремом коју припадници МУП свакодневно користе у извршавању својих задатака.

фото: инфоКВпрес

– Приликом дружења са најмлађима указујемо им да морају бити обазриви, да морају водити рачуна кад учествују у саобраћају, да смо ми ту због њих и да могу имати поврења у нас  – рекао је потпуковник полиције Јовица Дошић, начелник Одељења полиције ПУК. 

Јовица ДОШИЋ – фото: инфоКВпрес

Овом приликом раздрагани малишани могли су и да се провозају полицијским возилима и квадовима, да укључе ротацију и сирену, да испробају зип-лајн, помазе полицијског пса, као и да се ближе упознају са позивом полицајца, жандарма или ватрогасца.